Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Καταγγέλλω για άλλη μια φορά τον κ. Βασίλη Ντούρα

Καταγγέλλω για άλλη μια φορά τον κ. Βασίλη  Ντούρα, πρόεδρο του ΔΣ της ΟΜΣΕ, για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και κατάχρηση της θέσης του.

Θυμάστε που έχω ζητήσει επανειλημμένα από το blog μου την παραίτηση του κ. Ντούρα;   Ε,  λοιπόν δεν περίμενα ότι θα με δικαίωνε τόσο πολύ και μάλιστα τόσο γρήγορα.
Ο κ. Ντούρας προσπαθεί απελπισμένα και μάταια να εμποδίσει την Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας μας να λάβει αποφάσεις.  Αποφάσεις τις οποίες πρέπει μετά να εφαρμόσει, διότι  είναι υποχρεωμένος.

Συγκεκριμένα ... κάποιοι σύλλογοι στείλαμε με email στο ΔΣ της ΟΜΣΕ  τις εισηγήσεις που εγκρίθηκαν από τις συνελεύσεις μας.  Αντί να μας απαντήσει το ΔΣ, απαντά ο κ Ντούρας μόνος του, παραγκωνίζοντας το ΔΣ. Και απάντησε με το παρακάτω έγγραφο:

Συγνώμη για την κακή ποιότητα της εικόνας,
θα την ανανεώσω πολύ σύντομα με καλύτερη. 


Μας λέει κρυβόμενος  πίσω από το δάκτυλό του,  ότι δεν μπορούμε –λέει– να θέσουμε προτάσεις  στην ΓΣ, διότι υπάρχει ένα τεχνικό κόλλημα. Οι αποφάσεις πρέπει να εγκρίνονται από το ΔΣ, και μέχρι την ημερομηνία της ΓΣ (που κακώς δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί) δεν θα συνεδριάσει το ΔΣ, άρα δεν θα εγκριθούν οι  εισηγήσεις μας.

Δεν θέλει, και προσπαθεί και πάλι με προφάσεις να εμποδίσει την ψηφοφορία. 

Μας λέει επίσης ακριβώς αυτό που είπε στην προηγούμενη ΓΣ, όταν μεθόδευσε με τον τότε πρόεδρό της, κ. Κακαγιάννη να εμποδίσει την ψηφοφορία, ότι δεν θα τίθενται θέματα προς ψηφοφορία στην ΓΣ, αλλά θα τους τα λέμε –λέει– για να τα λαμβάνουν υπόψιν τους.  

Τόσο απλά, λές και μιλάει σε μικρά ανίδεα παιδάκια του δημοτικού, όχι μόνον  προσβάλλοντας την νοημοσύνη μας αλλά και προκαλώντας  μέσα μας το αίσθημα δίκαιου.

Ερωτήματα που απορρέουν:


1.ον  - Και γιατί δεν μπορεί το ΔΣ να συνεδριάζει εκ νέου; Τι ή μάλλον ΠΟΙΟΣ το εμποδίζει;
Γιατί δεν υπάρχει από μέρους σας η καλή πρόθεση να εξυπηρετηθούν οι σύλλογοι που θέλουν να θέσουν εισηγήσεις;

2.ον  - Στην προηγούμενη ΓΣ, το ΔΣ συνεδρίασε μία ώρα πριν την ΓΣ,  στην καφετέρια του κτηρίου, όπου αποφάσισε να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή του, δηλαδή  να καλέσει σε απολογία τους 15 συλλόγους του τότε Συνδέσμου.  Τότε λοιπόν πώς μπόρεσε και συνεδρίασε και τώρα δεν μπορεί;  Τι ή μάλλον ΠΟΙΟΣ το εμποδίζει;

Διότι μην μου πείτε κ. Ντούρα ότι τότε στην καφετέρια πάνω από την ΓΣ, δεν έγινε ΔΣ, και η απόφαση για την απολογία καταργήθηκε μόνον από εσάς!  
Μη μου πείτε ότι εσείς … έτσι από μόνος σας καταργήσατε απόφαση του ΔΣ!  
Ελπίζω να υπάρχει το πρακτικό του ΔΣ εκείνης της ημερομηνίας, που ανακαλεί την  προηγούμενή Του απόφαση. Σας υπόσχομαι ότι θα σας ζητηθεί.

3ον. – Το έγγραφο απάντηση υπογράφεται από εσάς και όχι από το ΔΣ, όπως θα περίμενε κανείς...  Εμείς δεν στείλαμε κάποιο έγγραφο σε εσάς, το στείλαμε στο ΔΣ, και περιμένουμε από το ΔΣ να έχει εγκρίνει τα θέματα, η να μας απαντήσει εκείνο. Εσείς κ. Ντούρα από μόνος σας δεν δικαιούστε να απαντάτε εκ μέρους του ΔΣ δίχως την έγκρισή του, και μάλιστα να βάζετε σε ένα απολύτως δικό σας κείμενο την σφραγίδα της ΟΜΣΕ.

Η σφραγίδα της ΟΜΣΕ μπαίνει πάντοτε και μόνον από τον γραμματέα, και μόνον σε έγγραφα που έχουν εγκριθεί  από το Διοικητικό Συμβούλιο, και φέρουν τις υπογραφές του προέδρου και του γραμματέα.  Η σφραγίδα είναι ουσιαστικά η υπογραφή των μελών της ΟΜΣΕ… δεν μπορείτε να την χρησιμοποιείτε για να σφραγίζετε τις δικές σας – προσωπικές σας – απόψεις και θέσεις.

Και σας ρωτώ λοιπόν κ. Ντούρα, τα μέλη του ΔΣ έλαβαν γνώση για της εισηγήσεις;  Εσείς καλέσατε το ΔΣ ως οφείλετε, αλλά τα μέλη του ΔΣ αρνήθηκαν να συνεδριάσουν για να τις εγκρίνουν; 

Έλαβαν γνώση και ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ; Η μήπως η άρνηση για ΔΣ είναι αποκλειστικά δική σας υπόθεση;

Κύριε Βασίλη Ντούρα… η εποχή που οι μελισσοκόμοι ήταν κάτι αγράμματοι άνθρωποι της υπαίθρου, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.  Σήμερα σχεδόν όλοι έχουν τελειώσει το Λύκειο, και πάρα πολλοί έχουν δύο και τρία πτυχία. Δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει κανείς.  


Εδώ θέλω να διευκρινίσω σε όλους κάτι… Σύμφωνα με το καταστατικό, το ΔΣ «εγκρίνει» τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της ΓΣ.  Αυτό δεν σημαίνει ότι τα εγκρίνει «έτσι ... άμα γουστάρει να 'ούμε», αλλά τα κρίνει για να δεί αν συνάδουν με την φύση της ΟΜΣΕ.  Αντί δηλαδή αυτό να γίνει από την ίδια την ΓΣ στην αρχή της συνεδρίας, το έχει κάνει από πρίν για λογαριασμό της  το ΔΣ. Στην αρχή της ΓΣ που ανακοινώνονται τα θέματα, αναφέρουν τα θέματα που ενέκριναν και τα θέματα  που δεν ενέκριναν, και η απόφασή τους να κόψουν θέματα τίθεται υπό την έγκριση της ΓΣ.

Μη φανταστεί κανείς ότι μπορεί να αφαιρέσει δικαιώματα από την ΓΣ.  


Μη φανταστεί κανείς ότι μπορεί να εμποδίσει την ΓΣ ψηφίσει και να λάβει αποφάσεις! 



Το ξέρω κ. Ντούρα ότι δεν θα το βάλετε κάτω, όπως δεν το βάλατε τόσα  χρόνια τώρα, αλλά σας  υπόσχομαι ούτε κι εμείς.




Καλώ τον Κηφήνα και όλους τους μελισσοκομικούς συλλόγους που έλαβαν την ίδια θρασύτατη απάντηση από τον κ. Ντούρα, να προβούν σε άμεση διαμαρτυρία, να συγκαλέσουν ΓΣ εξηγώντας στα μέλη τους την κατάσταση και να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον του κ. Ντούρα και του ΔΣ στην ΓΣ του Φεβρουαρίου 2020.

Καλώ τον κύριο Ντούρα να ανακαλέσει και να συγκαλέσει το ΔΣ για την έγκριση των θεμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου