Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ερώτηση περί τοποθέτησης κυψελών

Ερώτηση μελισσοκόμου:

Είμαι νέος μελισσοκόμος και έχω τοποθετήσει 7 μελίσσια στην περιοχή Παπάγου(Αττική)σε έκταση που ανήκει στον ΑΟΟΑ(ΝΠΔΔ).Με αίτησή μου ζήτησα την άδεια για την εγκατάστασή τους.  Ως απάντηση έλαβα επιστολή με την οποία μου ζητούν την άμεση απομάκρυνσή τους διότι όπως αναφέρουν η συγκεκριμένη έκταση δεν είναι δημοτική ούτε κοινόχρηστη. Πώς θα μπορέσω να αντιμετωπίσω την κατάσταση?

Δημοσθένης Μανωλής

2 σχόλια:

  1. Από ότι γνωρίζω προσωπικά ως μελισσοκόμος, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τοποθετήσουμε κυψέλες σε ιδιωτική περιοχή αν δεν έχουμε την έγγραφη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη. Στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση που σας ειδοποίησαν να τις μετακινήσετε, δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά. Αν μάλιστα εκεί κοντά κάποιος τσιμπηθεί από οποιοδήποτε έντομο, θα κατηγορήσουν εσάς. Στην περίπτωση που ο άνθρωπος παρουσιάσει αλλεργικό σοκ και νοσηλευτεί ή ακόμα και πεθάνει, θα κατηγορηθείτε για πρόκληση σωματικής βλάβης ή ανθρωποκτονία εξ’αμελείας.
    Φαντάζομαι ότι μόλις αντιληφθήκατε ότι ο μελισσοκόμος βρίσκεται διαρκώς υπό διωγμό!

    Στην θέση σας δεν θα στενοχωριόμουν, διότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν μπορώ να πώ πως είναι ότι το καλύτερο. Προτιμήστε να βρείτε κάποιο μέρος που να είναι δημοτικό ή δημόσιο, μακριά από τις διοξίνες της Αθηναϊκής ατμόσφαιρας, προφυλαγμένο από τον βοριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υμητό ή Τουρκοβούνια , όπου σε βολεύει καλύτερα, πρόσεχε από δηλητηριάσεις, πέρυσι έχασα 20....καλή τύχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή