Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020

Η απάντηση από το Δασαρχείο Λιβαδειάς.


Έλαβα την απάντηση από το δασαρχείο Λιβαδειάς  προς την επιστολή μου  για την απόσταση των 25 μέτρων από τους δρόμους.  Επισυνάπτω την απάντηση, και αμέσως από κάτω τα σχόλιά μου. 

Κάντε κλίκ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κάντε κλίκ στην εικόνα για μεγέθυνση

Κάντε κλίκ στην εικόνα για μεγέθυνση

Εν ολίγοις... το δασαρχείο μου έστειλε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τς πυρκαϊές στο οποίο αναφέρεται: "εκτός από τα προβλεπόμενα από το νόμο (π.χ. απόσταση 25 μ. από δρόμο και 35 μ. από την τελευταία κατοικία)" αλλά δεν μου ανέφερε τον ΝΟΜΟ που ορίζει κάτι τέτοιο! Υποθέτω ότι δεν βρήκε. Το φυλλάδιο δεν είναι νόμος. Δεν μπορείς να οδηγήσεις κάποιον στο δικαστήριο βασιζόμενος σε ένα φυλλάδιο. Πρέπει να έχεις το νόμο. 

Το συγκεκριμένο φυλλάδιο είτε έχει συνταχθεί πριν την κατάργηση του νόμου 1501/Β΄ του 2008, είτε ο συντάκτης του φυλλαδίου δεν γνωρίζει ότι πλέον  η απόσταση των 25 μέτρων έχει καταργηθεί, και συνεχίζει να την αναφέρει.  Πέραν αυτού, ακόμα και αν το εδάφιο στο άρθρο 5 του ν. 1501/Β΄2008 δεν είχε τροποποιηθεί και καταργηθεί η απόσταση, ο νόμος εκείνος όριζε την απόσταση από αγροτικές οδούς, όχι δασικές.  Και ο νόμος 6238/1934 ορίζει την  απόσταση από δρόμους μέσα σε κατοικημένες περιοχές, όχι σε δασικές περιοχές. 

Έτσι λοιπόν υποθέτω ότι το σκεπτικό του δασαρχείου είναι: "αφού το αναφέρει το φυλλάδιο, ε, τότε ... κάπου, κάποιος νόμος θα υπάρχει".  Και αναρωτιέμαι αν έχει κάποιο νόημα να τους απαντήσω ... ή καλύτερα να μη το συνεχίσω. 


Εγώ πάντως μέχρι σήμερα δεν έχω βρει κανέναν νόμο που να επιβάλλει απόσταση από δασικούς δρόμους, ούτε καν κάποιον καταργημένο.  Παρακαλώ πολύ αν εσείς βρείτε κάποιον να με ενημερώσετε. 

Παρεμπιπτόντως, το φυλλάδιο για τις δασικές πυρκαϊές (αν εξαιρέσουμε την αναφορά στην απόσταση των 25 μέτρων) είναι καταληκτικό και πρέπει όχι μόνον να το διαβάσετε, αλλά να το διαβάσετε καλά. Πολύ καλά. 

Υπάρχει αναρτημένο στην σελίδα του δασαρχείου, εδώ. Διαβάζεται ευχάριστα και είναι βέβαιο ότι θα βγείτε κερδισμένοι.

https://dasarxeio.com/2018/07/08/56085/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου