Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Ζητάμε εξαίρεση των μελισσοκόμων από την απαγόρευση μετακίνησης πρός Θάσο και Εύβοια

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 20009/2020 (ΦΕΚ 944/Β` 20.3.2020) έχει απαγορευτεί ο απόπλους πλοίων και σκαφών από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά, αλλά και μεταξύ των νησιών, ώστε να μην υπάρχει κίνηση πολιτών από και προς τα νησιά προκειμένου να μην εξαπλωθεί περισσότερο ο COVID-19.  
Περιέργως όμως κατ εξαίρεση επιτρέπεται ο απόπλους πλοίων  και η μετακίνηση από και προς τα νησιά των μονίμων κατοίκων, (λες και οι μόνιμοι κάτοικοι δεν υπάρχει περίπτωση να μεταφέρουν τον ιό από την ενδοχώρα στα νησιά).  

Η εξαίρεση δεν περιλαμβάνει τους μελισσοκόμους και έτσι η μετακίνηση των μελισσοκόμων σε Θάσο και Εύβοια (μέσω πορθμείου) δεν είναι δυνατή.
Αυτό για πολλούς μελισσοκόμους της ενδοχώρας που βιοπορίζονται από τα πευκοδάση Θάσου και Ευβοίας  ισοδυναμεί με οικονομικό στραγγαλισμό.  

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ αναφέρει αρκετές εξαιρέσεις στον περιορισμό των μετακινήσεων, που θα μπορούσε κάπου να αναφέρει ως εξαίρεση και τους μελισσοκόμους.   

Η αφίσα του "Κηφήνα" που επίσης θα στείλει επιστολή στα αρμόδια υπουργεία. 

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΜΣΕ κ. Ντούρας έστειλε επιστολή στα εμπλεκόμενα υπουργεία που τους ζητά την εξαίρεση των μελισσοκόμων από το μέτρο.  Αλλά νομίζω ότι ένα έγγραφο δε φτάνει, δε θα την λάβουν υπόψιν τους μέσα στον πανικό που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον κρατικό μηχανισμό. Θα πρέπει ανάλογες επιστολές να σταλούν και από τους μελισσοκομικούς συλλόγους αλλά και πολλούς μεμονωμένους μελισσοκόμους.  Πρέπει να κουνηθούμε!

Επειδή η επιστολή που έστειλε ο κ. Ντούρας δεν υπάρχει –όπως θα περίμενε κανείς- στην ιστοσελίδα της ΟΜΣΕ, ούτε και πουθενά στο διαδίκτυο, και δεν χρειάζεται να περιμένουμε δύο μήνες για να την διαβάσουμε στο περιοδικό, την παραθέτω εδώ.

Δυστυχώς η ανάλυση της εικόνας είναι μικρή και ίσως σας δυσκολέψει λίγο στην ανάγνωση, αλλά αυτή έχω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου