Στην εικόνα βλέπετε μία επιστολή
που έστειλε ο δήμος Στυλίδας σε συνάδελφο.
Διαβάστε την.
Αλήθεια, από πότε είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε την άδεια του κάθε δήμου; |
Αγαπητοί συνάδελφοι, κάθε τόσο συμβαίνει
σε κάποιους από εμάς να βρίσκονται υπό διωγμό άδικα και παράνομα από κρατικά
όργανα και αρχές που δεν έχουν ενδιαφερθεί να πληροφορηθούν για την ισχύουσα
νομοθεσία. Δεν είναι δυνατόν η
μελισσοκομία να βρίσκεται υπό διωγμό.
Το κείμενο αμέσως παρακάτω είναι μία απάντηση για τέτοιες περιπτώσεις. Κρατήστε το μήπως
κάποτε σας χρειαστεί.
=======================================================
=======================================================
Προς τον Δήμο τάδε
Υπόψιν κ τάδε κλπ…
Σύμφωνα με την από (ημερομηνία/αρ.πρ. ) επιστολή σας, μου ζητήσατε την απομάκρυνση των μελισσοσμηνών από δημοτικό/κοινοτικό χώρο της περιοχής του Δήμου σας
Ο νόμος 4856/1930, άρθρα 17 ως και 23 "Περι μέτρων ενίσχυσης της γεωργικής παραγωγής και τινών ειδικών κλάδων αυτής" αναφέρεται στον κλάδο της μελισσοκομίας, λόγω της σπουδαιότητάς του και ρυθμίζει μέχρι και σήμερα τα θέματα τοποθέτησης μελισσιών. Ειδικότερα στο άρθρο 22 του παραπάνω νόμου, τονίζεται ότι καμία υπηρεσία δεν μπορεί να απαγορεύσει την τοποθέτηση των μελισσιών εντός δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών γαιών κατά την περίοδο της ανθοφορίας , εφόσον τηρούνται οι σχετικές αποστάσεις που προβλέπονται στο άρθρο 7 του νόμου 6238/1934.
Οι δύο αυτοί θεμελιώδεις για την μελισσοκομία νόμοι, εξακολουθούν να ισχύουν και επομένως η μελισσοκομία προστατεύεται ως δραστηριότητα η οποία έχει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή τροφής, αφού οι μέλισσες είναι ο βασικός επικονιαστής των καλλιεργειών και του οικοσυστήματος.
Επειδή με την επιστολή σας αυτή αντιβαίνετε στην εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και προσπαθείτε να περιορίσετε αφενός τα δικαιώματα των μελισσοκόμων και αφετέρου την επικονίαση καλλιεργειών και οικοσυστήματος, σας ζητώ να ανακαλέσετε άμεσα και εγγράφως την σχετική επιστολή σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου