Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Η ΟΜΣΕ, οι μελισσοκόμοι και ο κύριος πρόεδρος. - Περιμένω από τον κ. Ντούρα να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί, ΑΜΕΣΩΣ.Στις 18 Φεβρουαρίου θα γίνει η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΜΣΕ, όπως ανακοινώθηκε από το περιοδικό της Μελισσοκομικό Βήμα και την ιστοσελίδα της.   Εδώ προκύπτουν τα εύλογα ερωτήματα.

• Ποια θέματα θα συζητηθούν εκεί;


• Γιατί στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται τα θέματα, ώστε εμείς οι μελισσοκόμοι να τα γνωρίζουμε;  Ποιος μας αφαιρεί αυτό το δικαίωμα, και ΓΙΑΤΙ;


• Στην ΓΣ της ΟΜΣΕ θα συνεδριάσουν, για όποια θέματα συζητηθούν, οι αντιπρόσωποι των συλλόγων μας.  Οι αντιπρόσωποι λοιπόν γνωρίζουν τα θέματα, ή θα πάνε εκεί απροετοίμαστοι, και θα κληθούν να αποφασίσουν στα γρήγορα και πρόχειρα;


•  Το σπουδαιότερο: Τι γνώμη θα έχουν λοιπόν οι αντιπρόσωποί μας στα θέματα αυτά;  Το γνωρίζουμε; 
Αφού για τα θέματα αυτά δεν έχει προηγηθεί Γενικές Συνελεύσεις  στους συλλόγους μας (όπως θα έπρεπε), και εμείς οι μελισσοκόμοι δεν έχουμε αποφασίσει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ με ψηφοφορία επί των θεμάτων, τότε οι αντιπρόσωποί μας πώς γνωρίζουν την βούληση της ΓΣ των συλλόγων τους, ώστε να τους αντιπροσωπεύουν;  

Επομένως τι είδους αντιπροσώπευση είναι αυτή, που ο αντιπρόσωπός μας  έχει άγνοια για τις δικές μας επιθυμίες;  Και μάλλον δεν ενδιαφέρεται!!! 

- Μα – θα μου πείς – αυτά είναι αυτονόητα … όλοι τα ίδια θέλουμε…
- Ναι, αμέ … και για τους πολιτικούς έτσι νομίζαμε. Κοιτάξτε όμως τι έγινε.

Μέχρι πότε αντί να αποφασίζουμε εμείς για εμάς, θα εκλέγουμε κάποιους "πατέρες"  που θα αποφασίζουν εκείνοι για εμάς;

• Γιατί για τα φλέγοντα θέματα όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, η διακίνηση κλπ, δεν ζητήσαμε και δεν έχει γίνει μέσα στους συλλόγους μας ούτε μία ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να έχουμε κατανοήσει πλήρως  την φύση των προβλημάτων μας, και να έχουμε λάβει απόφαση;  Γιατί, τι μας συμβαίνει;

Γιατί θεωρούμε ότι για τη φωτιά που έχει αρπάξει ο δικός μας πισινός, θα έρθει κάποιος αρμόδιος να μας τη σβήσει, και δε την σβήνουμε εμείς οι ίδιοι;

Τι έλεγα παραπάνω, ότι αυτά είναι ... αυτονόητα; Προσέξτε λοιπόν:
Στο τρέχον Μελισσοκομικό Βήμα (ΙΑΝ/ΦΕΒ 2017) και στη σελίδα 4, υπάρχει το εξής κείμενο γραμμένο μάλιστα από τον πρόεδρο του ΔΣ της ΟΜΣΕ κ. Ντούρα.  Γράφει λοιπόν (τα κόκκινα γράμματα δικά μου):

"Επειδή δεν συμμετέχουν όλοι οι μελισσοκόμοι στο Εθνικό πρόγραμμα Μελισσοκομίας, η κύρωση (η τιμωρία δηλαδή που δεν είσαι καλό παιδί και φέρνεις αντιρρήσεις) δεν μπορεί να είναι ο αποκλεισμός από τις δράσεις του προγράμματος. Το βασικότερο κίνητρο (βλέπε φοβέρα) για το μελισσοκόμο να δηλώσει τις κυψέλες διαχείμασης θα είναι ότι, χωρίς τη δήλωση, δε θα περιλαμβάνεται στο ηλεκτρονικό μελισσοκομικό μητρώο, και άρα δε θα μπορεί να  διαθέσει νόμιμα την παραγωγή του …"

Αν δε το πιστεύετε κοιτάξτε και  το περιοδικό. Αν δε το καταλάβατε ακόμα, να το κάνω λιανά …
Ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ συμβουλεύει τον υπουργό με ποιο τρόπο να μας τιμωρήσει  πιο σκληρά και αποτελεσματικά.

Ο  πρόεδρός μας κ. Ντούρας, που νομίζαμε ότι αντιπροσωπεύει  εμάς προς την κυβέρνηση, συμβουλεύει τον υπουργό με ποιο τρόπο να μας τιμωρήσει!!!   

Προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ή μάλλον με τις αποφάσεις εκείνων που βρίσκονται πίσω από την κυβέρνηση και κινούν τα νήματα, δεν αρκεί να αποκλειστούμε από το πρόγραμμα μελισσοκομίας (επιδοτήσεις), αλλά –λέει ο κ. Ντούρας -  πρέπει επιπλέον να μη μπορούμε να πουλήσουμε την παραγωγή μας.  Δηλαδή οικονομικός στραγγαλισμός.  Αυτό δεν είναι κίνητρο κ. Ντούρα, είναι απειλή.

Κύριε Ντούρα με ποιους είστε τελικά;  Διότι βλέπω ότι δεν είστε με εμάς τους μελισσοκόμους .

Περιμένω από τον κ. Ντούρα να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί, ΑΜΕΣΩΣ.

Αυτό να μας γίνει μάθημα, και να κατανοήσουμε επιτέλους ότι δεν μπορούμε να αφήνουμε "πατέρες" να υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας. Άλλωστε κανένας πρόεδρος του ΔΣ ενός συνδικαλιστικού οργάνου δεν έχει το δικαίωμα να ενεργεί προς κάποια κατεύθυνση αν πρώτα αυτό δεν έχει εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση.  

Οι περισσότεροι "πατέρες" (αγροτοπατέρες, εργατοπατέρες κλπ) συνήθως δεν έχουν σκοπό τα δικά μας συμφέροντα, αυτό είναι η πρόφαση.  Σκοπό έχουν να αποδείξουν στους πολιτικούς των κομμάτων ότι και αυτοί είναι ικανοί να μας ρεγουλάρουν, να μας κατευθύνουν στο μαντρί, να μας επιβάλλουν κάτι, ώστε να γίνουν αρεστοί στον πολιτικό κόσμο, και να τρυπώσουν σε κάποιο πολιτικό κόμμα.  Πατούν επάνω μας για να ανέβουν, να φτάσουν στα έδρανα της Βουλής και βεβαίως να βάλουν στην τσέπη τον βουλευτικό μισθό. 

Άπαξ και κάποιος  καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις και να εκλεγεί αναλαμβάνοντας κάποια καρέκλα, αυτομάτως νομίζει ότι έγινε ο  … "αρχηγός της φυλής". 


Ο αρχηγός της φυλής. Αυτός αποφασίζει για όλα τα θέματα δίχως να ρωτήσει κανέναν. Τα υπόλοιπα άτομα της φυλής πρέπει να υπακούν, διαφορετικά θα τιμωρηθούν.  Σε μερικές κοινωνίες δεν υπάρχει ούτε καν η έννοια της Δημοκρατίας. Δυστυχώς και στην δική μας κοινωνία η έννοια της λέξης "Δημοκρατία" έχει αντικατασταθεί με την έννοια της Εκλεγομένης Δικτατορίας. Δηλαδή εκλέγουμε τους δυνάστες μας.


Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτό ακριβώς νομίζουμε και εμείς, ότι δηλαδή είναι ο "αρχηγός της φυλής μας", και αντί να του δώσουμε μιά ... να ξεκουμπιστεί, του αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να λέει και να κάνει ότι θέλει.  Του αποδίδουμε την εξουσία επάνω μας. Είναι εξωφρενικό.

Μάλλον βρισκόμαστε ακόμα στο επίπεδο του πιθήκου, γι αυτό και κανείς δε μας λογαριάζει, παρά μόνον αν βγούμε έξω σαν αγέλη πιθήκων, να κλείσουμε τους δρόμους (και τις δουλειές) των συμπολιτών μας.  Δυστυχώς όμως, η εξουσία πλέον γνωρίζει πώς να διαχειριστεί αυτή την σπασμωδική και ζωώδη αντίδρασή μας. Δε την φοβάται πιά.

Μάθαμε ότι μελισσοκομικός σύλλογος Θες/νίκης  αποχώρησε από την ΟΜΣΕ.  Συμφωνώ με τους λόγους που ανακοίνωσε (τους φωνάζω εδώ και χρόνια και έχω γίνει γραφικός-  IxNiLaTiS ο άμεσο- δημοκράτης – έτσι με κοροϊδεύουν οι δουλόφρονες) αλλά διαφωνώ με την απόφασή τους να εγκαταλείψουν, αντί να απαιτήσουν  από την ΟΜΣΕ να λειτουργεί κανονικά,  με κανονισμούς!
Κάποιοι θυμόνται που ζήτησα να θεσπιστούν Ειδικός Κανονισμός λειτουργίας του συλλόγου μου και Τυπικό Διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης. Κάποιοι γνωρίζετε τι ακριβώς είναι αυτά, κάποιοι άλλοι το ακούτε πρώτη φορά, και δεν εκπλήσσομαι.  Γι αυτό βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση.

Να θυμάστε ότι,  ένας οργανισμός  μπορεί να λειτουργεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ,  μόνον όταν ακολουθεί τους ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ.  Αν δεν υπάρχουν κανονισμοί, ο καθένας μέσα σε αυτόν τον οργανισμό πράττει ότι και όπως θέλει, ή δεν πράττει (κοιμάται).    
Αυτό βολεύει μόνον τον πιο "καπάτσο - καταφερτζή", που φιλοδοξεί να γίνει ο ίδιος ο … "αρχηγός της φυλής". 
Γι αυτό βλέπετε ότι όσοι αισθάνονται ότι βρίσκονται κοντά στη καρέκλα, και πιστεύουν ότι σύντομα θα έρθει η σειρά τους να καθίσουν σε αυτή, δεν επιθυμούν τους κανονισμούς, αφού οι κανονισμοί θα τους αφαιρέσουν τη δυνατότητα να κάνουν ότι θέλουν και θα την δώσουν πίσω σε εσάς.

Θα επανέλθω στο θέμα με την πρότασή μου για Ειδικό Κανονισμό, πάνω στην οποία εργάζομαι αρκετό καιρό. 

Πόσο διαφέρουμε;

Update:Όσο το διαβάζω, τόσο μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.   
Λίγο πριν την παράγραφο που έχω στην εικόνα, ο κ. Ντούρας στο κείμενο – επιστολή προς τον υπουργό -  του προτείνει να θεωρούμε τα μελισσοκομικά μας βιβλιάρια όχι κάθε δύο χρόνια όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. 
Υπάρχουν αποφάσεις της ΓΣ της ΟΜΣΕ που να δηλώνουν ότι ΕΜΕΙΣ οι μελισσοκόμοι ζητάμε κάτι τέτοιο από το κράτος;  Να τρέχουμε δηλαδή, όχι κάθε δύο χρόνια αλλά κάθε χρόνο να ανανεώνουμε το βιβλιάριο;  Τότε πώς το ζητά και μάλιστα εκ μέρους μάς;

Μετά αναφέρεται στην ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ αλλαγή των όρων συμμετοχής που προέβη το Τμήμα Μελισσοκομίας, χωρίς διαβούλευση με τους φορείς …
Αλλά δεν βλέπει την δική του αυθαιρεσία, να προτείνει ο ίδιος εκ μέρους της ΟΜΣΕ στο υπουργείο μέτρα, για τα οποία  καμία διαβούλευση δεν έχει γίνει από εμάς τους μελισσοκόμους.  Αλλά είπαμε … εμείς οι κοινοί θνητοί δε χρειάζεται να αποφασίζουμε για εμάς, έχουμε τον αρχηγό της φυλής να αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς.
Κύριε Ντούρα το ξαναλέω, ζητήστε συγνώμη και παραιτηθείτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου