Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Που είναι τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων της ΟΜΣΕ


Τα πρακτικά των ΓΣ είναι τα έγγραφα  στα οποία έχει διατυπωθεί και επικυρωθεί με τον ποιο επίσημο τρόπο τι έχει ειπωθεί στη ΓΣ και ποιες οι αποφάσεις της.
Ως μελισσοκόμοι έχουμε δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά, για να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο ανώτατο κλαδικό μας όργανο, αν συζητούνται εκεί τα σοβαρά προβλήματα, τι θέση έχουν πάρει οι αντιπρόσωποι μας στα διάφορα θέματα και αν το όλο σύστημα λειτουργεί σωστά και προς το συμφέρον μας.

Τα έχετε δεί ποτέ;  
Έλπιζα ότι θα υπήρχαν στην ιστοσελίδα της ΟΜΣΕ, αλλά όσο και αν έψαξα δεν τα βρήκα.

Πρίν λίγο καιρό έψαχνα για το καταστατικό της ΟΜΣΕ και δεν το έβρισκα. Το ζήτησα λοιπόν με email από την ΟΜΣΕ. Αφού για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα  δεν έλαβα τίποτα. Το ζήτησα και τηλεφωνικώς, όπου διαβεβαιώθηκα ότι σύντομα θα το αναρτήσουν στην ιστοσελίδα. Και πράγματι το ανάρτησαν (και έχει μεγάλο ενδιαφέρον … θα κάνω ειδική ανάρτηση).

Τα πρακτικά των ΓΣ  γιατί δεν έχουν αναρτηθεί, ώστε να γνωρίζουμε;  Δεν έχουμε δικαίωμα να τα γνωρίζουμε εμείς οι κοινοί θνητοί μελισσοκόμοι;

Νομίζω ότι πρέπει να το ζητήσω και αυτό, αλλά αυτή τη φορά όχι μόνος μου. Ζητήστε και εσείς να δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα. Νομίζω δεν υπάρχει κάποιος λόγος να κρατούνται κρυφά.
Θα ήθελα ακόμα και τα πρακτικά των συνελεύσεων του ΔΣ. Γιατί όχι.  Έχουν κάτι να μας κρύψουν; 

Στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μου ετέθη εισήγηση Αίτημα των Ελλήνων μελισσοκόμων στην πολιτεία διά μέσου της ΟΜΣΕ, για απαγόρευση ψεκασμών με μελισσοτοξικά σκευάσματα τις ώρες που πετούν οι μέλισσες.

Η Γενική Συνέλευση του συλλόγου μου το ενέκρινε ομόφωνα!  Θα περίμενε κανείς ότι αυτό το αίτημα θα μεταφερόταν στην ΟΜΣΕ μέσω των αντιπροσώπων του συλλόγου μου και θα ακολουθούσε διαβούλευση μέσα στην ΓΣ της ΟΜΣΕ η οποία θα τελείωνε με ψηφοφορία για το αν η ΓΣ εγκρίνει αυτό το αίτημα για να το προχωρήσει, είτε αυτούσιο είτε τροποποιημένο.
Έμαθα λοιπόν ότι η αντιπροσωπεία μας πράγματι το έθεσε στην ΓΣ της ΟΜΣΕ αλλά … μετά την εισήγηση, ο πρόεδρος της ΓΣ δεν διεξήγαγε διαβούλευση και ψηφοφορία ως όφειλε να κάνει. Φυσικά .. μήπως υπάρχει Κανονισμός που να τον υποχρεώνει;

Τα πρακτικά θα καταδείξουν τις όποιες ατέλειες  του συστήματος.  Ας τα απαιτήσουμε λοιπόν, άλλωστε είναι δικαίωμά μας να έχουμε πρόσβαση σε αυτά.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου